Evolver ny delägare i Mässbolaget

 

 

Det åländska investeringsbolaget Evolver Investment Group har den 10 februari inträtt som ny delägare i Mässbolaget i Tranås AB. Mässbolagets ledning och tidigare ägare förblir betydande delägare och fortsätter att leda bolaget. Ägarna fortsätter nu tillsammans arbetet med att utveckla Mässbolaget.

Mässbolagets VD, Thomas Fager, ser stora möjligheter med affären: ”Ägarbreddningen ger oss förutsättningar att fortsätta att utveckla vår konkurrenskraft och stärka vår marknadsposition. I Evolver får vi en expansiv men jordnära ägare med kompletterande kompetenser och resurser. Det gör oss starkare och gör det möjligt att fortsätta vår expansion. Vi ser fram emot att fortsätta att göra det vi är duktiga på, att serva våra kunder med bekymmersfria totallösningar, och att tillsammans med Evolver utveckla vårt bolag och kunderbjudande till nytta för befintliga och nya kunder.”

”Mässbolaget är ett fint tillskott till våra innehav av tillväxtorienterade hantverksbolag. Vi har goda erfarenheter av att investera i ägarledda, entreprenadliknande verksamheter. Våra investeringar i Sverige har hittills koncentrerats till Mälardalen och vi är mycket glada över att nu kunna göra vår första investering i Småland. Mässbolaget är ett välskött bolag med driftig ledning och erkänt duktig personal, som visat att man klarar att växa i hård konkurrens. I bolaget finns ett imponerande kundfokus och kärnvärderingar som har många likheter med vår egen värdegrund, vilket är viktigt för oss. Vi ser fram emot att inleda vårt samarbete och att stötta bolaget och ledningen på alla sätt vi kan.”, säger Erik Flodin, Partner hos Evolver.

Mässbolagets ledning, Thomas Fager, Daniel Karlsson och Kristoffer Lago, kvarstår som betydande delägare och fortsätter att leda bolaget operativt. Ambitionen är att fortsätta att växa organiskt, utveckla kunderbjudandet och värdera möjligheter till kompletterande förvärv.

För ytterligare information vänligen kontakta:

  • Thomas Fager, VD, Mässbolaget i Tranås AB, tel. +46 70 586 1208

  • Daniel Karlsson, Affärsområdesansvarig, Mässbolaget Butik i Tranås AB,

    tel. +46 140 362 333

  • Erik Flodin, Partner, Evolver Investment Group, tel. +358 457 575 9151

Om Mässbolaget i Tranås

Mässbolaget är ett entreprenadföretag som arbetar nationellt och internationellt med expo-, event- och butikskommunikation. Bolaget är en av Sveriges ledande leverantörer av butiksinrednings- och mässmonterlösningar. I koncernen ingår tre verksamhetsdrivande bolag: Mässbolaget Butik i Tranås AB, Mässbolaget Expo i Tranås AB samt Gula Lacket Snickeri & Inredning AB. Koncernen omsätter ca 120 mkr och sysselsätter drygt 30 personer.

 

Om Evolver Investment Group

Evolver Investment Group är ett privatägt investeringsbolag som investerar i små till medelstora ägarledda företag som vill accelerera sin tillväxt. Evolver är en majoritetsinvesterare som genom aktivt ägarskap hjälper bolag att utvecklas, växa och stärka sin konkurrenskraft genom att tillföra kunskap, verktyg och kapital. Bolaget är baserat på Åland och har sedan 2009 genomfört ett tjugotal företagstransaktioner i Sverige, Finland och på Åland.

www.evolverinvestmentgroup.com